“BIOS” na “Danima Jabuke Goražde 2016”

Goražde je od četvrtka domaćin privredne manifestacije “Dani Jabuke Goražde 2016”. Riječ o 13-om tradicionalnom internacionalnom sajmu koji predstavlja jednu od najznačajnijih privrednih manifestacija u BiH.

Organizatori ističu kako su pripreme za sajam počele još u aprilu ove godine te da je riječ o do sada najbolje organiziranom sajmu.

Na manifestaciji, po kojoj je Goražde postalo prepoznatljivo u cijelom regionu, ove godine svoje proizvode predstavit će više od 80 izlagača. Svi izložbeni kapaciteti u prostoru dvorane “Mirsad Hurić” već su popunjeni, a ove godine pored izlagača iz BiH na sajmu će svoje proizvode predstaviti i privrednici iz Albanije, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Kao i prethodnih godina, učesnik sajma u Goraždu je i Opšta poljoprivredno-proizvodno-prometno-uslužna zadruga “Bios” iz Visokog. Visočki “Bios” je na “Danima jabuke” predstavio vlastiti asortiman kvalitetnih proizvoda i usluga.

Učestvovanjem na sajmovima Opšta zadruga “Bios” kroz direktnu saradnju sa poslovnim partnerima i brojnim korisnicima prati tržišne trendove.

Podršku ovoj privrednoj manifestaciji dala je i načelnica općine Visoko Amra Babić koja je sa načelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem posjetila sajam gdje se susrela i saNerminom Kadrićem, vlasnikom Opšte zadruge “Bios”.

Ovogodišnji sajam “Dani Jabuke Goražde 2016” podržalo je državno ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Podršku su pružili i Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora te Vlada BPK i Općina Goražde.

vipromo.ba