Lokalne TemePrivredaBIOS i Vispak na 30. Međunarodnom jesenskom sajmu u Bjelovaru

BIOS i Vispak na 30. Međunarodnom jesenskom sajmu u Bjelovaru

Jubilarni trideseti Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, na kojem se ove godine okupilo više od 300 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država, otvoren je u petak na sajamskom prostoru u Gudovcu pokraj Bjelovara.

Na preko 100 hiljada kvadrata, pored tradicionalne sajamske manifestacije , održava se i državna stočna izložba, PETI ELEMENT- sajam grijanja i obnovljivih izvora energije te DRVNI SVIJET- sajam opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Bosna i Hercegovina, kao susjedna zemlja kojoj je Republika Hrvatska najveći vanjskotrgovinski partner, predstavila se na ovogodišnjem sajmu na izložbenom prostoru od 100 m2.

Bosnu i Hercegovinu su ove godine na sajmu u Bjelovaru predstavljali AS GROUP ( AS jelah, Vispak Zlatna džezva, Klas, Agrokomerc ), Bios Visoko, Turistički klaster Hercegovina, Visit Sarajevo, TORS ( turistička organizacija Republike Srpske ), Una Sana klaster, Turistička zajednica Bihać, Vinarija Čitluk, Podrumi Andrija Paoča, PUĐA sir, BELGRAD d.o.o, te mnogobrojni drugi izlagači putem kataloga i letaka.

U ime predsjednika Privredne/Gospodarske komore Federacije BIH izv.prof.dr.sc. Marka Šantića, izaslanstvo Bosne i Hercegovine je predvodio Dario Planinić, savjetnik za promociju.

Pored delegacije iz Bosne i Hercegovine, u ime ambasadorice Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj NJ.E gđe. Elme Kovačević- Bajtal na svečanosti otvorenja sajma te susretu sa domaćim i inozemnim prestavnicima vlasti prisustvovali su g.Zoran Perković, ministar i gđa.Nermana Hadžijahić, savjetnica ambasadorice.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE