Bilten aktivnosti PS Visoko za period 13. – 16.02.2020. godine

Na području PS Visoko prijavljena su tri krivična djela i to: Izazivanje opće opasnosti, Nelegalno posjedovanje oružja i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojne droge.

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira i to: fizičkim napadom na drugog, naročito drskim ponašanjem i nepostupanjem po izdatoj naredbi ovlaštenog službenog lica.

Izvršeni su uviđaji na licu mjesta dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđnih lica dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.

Policijski službenici kontrolisali su 135 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 74 prekršajna naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstom alkohola (19 vozača), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje, nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima, neposjedovanje zakonski obavezne zimske opreme i dr.

Na zahtjev građana izvršeno je 14 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, saopćeno je iz Policijske stanice Visoko.

 

Visoko.co.ba / PS Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.