Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 25.02.2018. godine

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljena su dva krivična djela “Nasilje u porodici” iz čl. 222 KZ F BiH-a i “Posjedovanje opojnih droga” iz čl. 239 KZ F BiH-a.
2. Nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira.
3. Nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda.
4. Policijski službenici kontrolisali su 36 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 13 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (4 vozača ), upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje nerigistrovanim vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršena je 1 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Redovno se vrši kontrola saobraćaja sa posebnim akcentom na nepropisno parkirana vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

 

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.