Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 18.04.2018. godine

1. Na području PS Visoko za navedeni dan prijavljeno je jedno krivično djelo Teške krađe ( član 287. KZ FBIH ).
2. Nije bilo evidentiranih slučajeva narušavanja javnog reda i mira.
3. Izvršen je uviđaj na licu mjesta 1 saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dok je na vozilu nastupila manja materijalna šteta.
4. Policijski službenici kontrolisali su 35 vozača i vozila, kojom prilikom su uručili ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: korištenje mobitela prilikom upravljanja vozilom, prekoračenje dozvoljene brzine, nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme ili dokumentacije i dr.
5. Na zahtjev građana izvršeno je 6 intervencija.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U narednom periodu policijski službenici ove PS će vršiti planske kontrole vozača lahkih moticikala, mopeda i motocikala te korištenja zaštitne kacige za vrijeme upravljanja navedenim vozilima.

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.