NaslovnicaBiHBilateralne k...

Bilateralne konsultacije minstarstava vanjskih poslova BiH i Hrvatske

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić-Radman vodili su danas u Sarajevu izaslanstva dvaju ministarstava na bilateralnim konsultacijama.

Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, aktualnoj političkoj situaciji u ove dvije zemlje ali i u regiji.

Naglašena je obostrana potreba i želja za održivom otvorenom komunikacijom dviju susjednih zemalja što je svakako jedan od uvjeta za održavanje i izgradnju stabilnosti i prosperiteta za Bosnu i Hercegovinu na njenom putu ka europskim integracijama.

Zaključeno je da treba nastaviti intenzivnu suradnju na daljnjem angažmanu oko realiziranja potpisivanja aktualnih sporazuma i protokola između dviju država kao i intenzivirati suradnju kroz pogodnost koju kao susjedne zemlje imaju Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska, kao zemlja članica i zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji.

Još jednom je istaknuta važnost robne razmjene kao i prekogranične suradnje ali i suradnje kroz sve bilateralne segmente što uz institucionalni nastavak reformskih procesa šalje pozitivnu političku poruku Europi na putu za koji se Bosna i Hercegovina opredijelila, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.