Lokalne Teme'Bijeli hljeb' / Amra Babić će Visočane koštati skoro 69.000 KM u...

‘Bijeli hljeb’ / Amra Babić će Visočane koštati skoro 69.000 KM u narednih 12 mjeseci

Bivša gradonačelnica Visokog Amra Babić primat će plaću i godinu dana nakon isteka mandata, saznaje portal Visoko.co.ba.

Naime, prema informacijama do kojih smo došli, bivša gradonačelnica će Grad Visoko, odnosno porezne obveznike iz našeg grada, koštati skoro 69.000 KM (plaća+porezi+doprinosi).

Naime, ona će devet mjeseci primati punu plaću, dok će tri mjeseca primati 50 posto te plaće, a ako uzmemo da je prema obračunu iz 2018. godine njena prosječna plaća koju je primala iznosila 3.600 KM , dobijemo podatak da će na osnovu “bijelog” hljeba od građana direktno uzeti više od 40.000 KM.

Podsjećanja radi, tokom proteklih osam godina mandata, a na osnovu plaća, Amra Babić je inkasirala oko 350.000 KM.

S obzirom na teško ekonomsko stanje i standard građana, te krizni period pandemije koronavirusa, postavlja se pitanje moralnosti uzimanja ovog benefita!?

Redakcija / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE