NaslovnicaSvijetBiden: Za 48 ...

Biden: Za 48 sati ću početi da govorim šta mislim

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, Biden je rekao da će se suzdržati još 48 sati. “Onda ću početi da pričam šta mislim”, kazao je on, prenosi AP.

Biden je rekao i da je Rusija jedna od najvećih prijetnji međunarodnog liberalnog poretka ocjenivši da će Moskva pokušati da utiče na predstojeće izbore u Europi, kao što je optužena da je to uradila i u SAD.

Biden je kazao i da pod vlašću ruskog predsjednika Vladimira Putina, Rusija koristi svaku dostupnu alatku da umanji značaj zemalja na obodu Europske unije, prenosi Reuters.

“U mnogim zemljama Europe zakazani su izbori ove godine, pa možemo očekivati dalje pokušaje Rusije da se miješa u demokratski proces. To će se ponovo dogoditi, obećavam vam. I ponovo, svrha je jasna – kolaps liberalnog međunarodnog poretka”, naveo je Biden.

visoko.ba/B92

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.