Biciklizam je velika ljubav Ammara Čehajića koji ne krije i olimpijske snove

Visočanin Ammar Čehajić je primjer kako svojim trudom i radom lagano možete koračati prema svojim snovima. Ovaj momak rođen 1999. godine, svoju ljubav usmjerio je prema biciklizmu.

Malo cestovni, zatim brdski, dovoljno da na dva točka lagano upoznaje ljepote naše Bosne i Hercegovine.

Ne krije da mu je brdski draži i da su upravo usponi i osvajanje vrhova na biciklima posebna čar.

“U početku su to bile lagane vožnje biciklom, ali s vremenom je to preastalo u sve duže i ozbiljnije rute, a samim tim i izazove. Kiseljak, Busovača, Fojnica, Vitez, Travnik… to su neke prve rute koje sam prelazio, a na MTB najduža mi je bila 133 km”, rekao je Čehajić na početku razgovora za Sportske.ba.

Planine poput Vranice i sličnih su bili novi izazovi za Amara. Visočanin ne namjerava stati. Bio je član kluba Pozitiva iz Kaknja, a sada je prešao u klub Pedalaši. U novom klubu vozi samo makadame i zahtjevnije rute kroz šume.

“U biciklizmu iz dana u dan želim da napredujem. Tu nema kraja. Ovo je sport u kojem uvijek naučite nešto novo. Želim da nastavljam rute i etape kroz našu Bosnu i Hercegovinu i da lagano osvajam sve zahtjevnije vrhove”, riječi su mladog Visočanina.

MTB je i olimpijski sport, a na pitanje o tim snovima, Čehajić kaže:

“Pa prerano je da o tome razmišljam. Za takve poduhvate morate baš biti “mašina”. Ali evo treniram, trudim, se nikad ne znate šta život nosi, a i Olimpijada nekad, što da ne, pa to je sigurno san svakog ko se bavi sportom”, završio je Čehajić.

Haris Zilić/Sportske.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.