NaslovnicaZDKBHRT / Zeničk...

BHRT / Zenička zaobilaznica u funkciji tokom naredne sedmice

Zenička zaobilaznica u promet će biti puštena do kraja naredne sedmice, javlja BHRT pozivajući se na izvore u Autocestama FBiH.

Nadležna komisija Federalnog ministarstva prometa i komunikacija predala je izvještaj u kome je konstatovano da su otklonjene preostale prepreke za puštanje 11 kilometara autoceste oko Zenice u promet.

Zenička zaobilaznica građena je sedam godina, potrošeno je 450 miliona maraka za 11 kilometara. Vrijednost radova je zbog nepredviđenih klizišta u odnosu na prvobitnu udvostručena, što pak ukazuje na loše pripremne radove i ispitivanje tla.

Trasa je čak i mijenjana tokom radova, naročito izlaz „Zenica sjever“.

 

Visoko.co.ba/Kakanj24.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.