NaslovnicaZDKPolitikaBHRT: Smjene ...

BHRT: Smjene starih i imenovanja novih kadrova u ZDK

Mjesec nakon imenovanja nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona počele su prve smjene i imenovanja novih kadrova. Prvi na udaru našao se Upravni odbor kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja koji je kantonalna vlada smijenila prije isteka mandata.

Vlada ZDK smijenila je stari i imenovala privremeni UO ZZO. U ovoj ustanovi je BHRT-u potvrđeno da je upravni odbor smijenjen prije vremena i bez obrazloženja zbog čega su, kako saznajemo, pokrenute zakonom predviđene radnje.

Nakon imenovanja nove vlade, u obraćanju, prvi čovjek jedne od vodećih stranaka vladajuće koalicije u ZDK je rekao:

FUAD KASUMOVIĆ, predsjednik BHI KF

Mora se riješiti problem zavoda zdravstvenog osiguranja gdje je 260 miliona, a građani moraju apaurine kupovati i tako dalje…

Kantonalna vlada, na čijem je čelu kadar Kasumovićeve stranke, na prijedlog ministrice zdravstva, kadra HDZ-a, na čelo privremenog UO Zavoda imenuje Almiru Baručija-Kapidžić kojoj se u Kantonalnom sudu u Zenici, zajedno sa Fuadom Kasumovićem, sudi za krivična djela u premetu „Zenicatrans“.

Na naš upit da li su imali ovakva saznanja prije imenovanja, ali i to da li je cijeli postupak zakonit, premijerka, kao ni ministrica zdravstva, nisu odgovorile, iako su obećavale transparentnost.

BHRT / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.