NaslovnicaBiHBH Telecom u ...

BH Telecom u Sarajevu službeno otvorio Premium Showroom

Simbolično, u festivalskim danima, BH Telecom je u našem glavnom gradu službeno otvorio Premium Showroom. To je ujedno i prvi prodajni centar ove vrste u regiji. Usklađen sa svjetskim trendovima, predstavlja početnu tačku nove telekomunikacijske ere u Bosni i Hercegovini.

Od ideje do uspješne priče – prvi BH Telecom Premium Showroom smješten je u impozantno zdanje od sedam stotina kvadratnih metara. Prva faza projekta, uređena prema svjetskim standardima, posjetiocima pruža priliku da na jednom mjestu iskuse i testiraju sve dostupne usluge iz telekomunikacijskog svijeta.

“Vjerujem da će korisnici usluga BH Telecoma imati priliku da u ovom prostoru u potpunosti dožive sve što kompanija nudi, da probaju, testiraju, različitu vrstu opreme, uređaja, a prostor iznad koji pripremamo, to je druga faza ovog projekta, bit će namijenjen za velike platforme koje gradimo”, kazao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Simbolično, otvaranje je upriličeno u festivalskim danima kada, zahvaljujući i BH Telecomu, bosanskohercegovačka kinematografija sija u punom sjaju. Shodno tome, okupljeni s ponosom ističu da poslovi u domenu proizvodnje audiovizuelnih sadržaja nisu više nešto što našoj zemlji nedostaje.

“Već sada su dani snimanja u Sarajevu i oko Sarajeva najmanje 4 puta veći nego što su to bili u prethodnom periodu, prije ulaska BH Telekoma u posao sa proizvodnjom audiovizuelnog sadržaja. I cijela stvar ima samo tendenciju rasta”, ističe Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Premijer FBiH Fadil Novalić (SDA) istakao je kako je siguran da je ovaj Showroom samo početna tačka i najava nove telekomunikacijske ere u BiH.

Stoga za narednu godinu najavljuju otvaranje još četiri ovakva objekta u većim bh. gradovima. Jer, kako kažu, kompanija BH Telecom, kao tehnološki i telekomunikacijski lider u našoj zemlji, treba biti prisutna i na ovaj način, ali i još više otvorena prema krajnjim korisnicima.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.