BH Telecom pokrenuo stvaranje ICT start up scene

BH Telecom je pokrenuo Projekt uspostavljanja Platforme za podršku razvoju ICT start up scene, koji je najavio prije nekoliko mjeseci.

Kompanija je danas objavila prvi javni poziv za učešće u projektu START IT UP u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima o temi “Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke”.

U okviru “Start IT Up” projekta dat će se prostor startup kompanijama da po javno objavljenim uslovima prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom.

Kako se navodi na stranici www.bhtechlab.ba, postoji mogućnost dobijanja nepovratnih novčanih sredstava za dalji razvoj biznisa do 50.000 KM po projektu.

Takođe, BH Telecom nudi besplatne telekomunikacijske usluge iz portfolija svojih usluga, korištenje tehnlološke labaratorije BH TechLab, stručno poslovno i tehničko mentorstvo, PR i marketing promociju i mogućnost za partnerstvo sa BH Telecomom.

TechLab nije jednokratni projekat BH Telecoma, nego će kompanija tokom cijele godine provoditi aktivnosti koje će davati podršku razvoju startup ideja iz oblasti smart okruženja s ciljem stvaranja digitalnog, pametnog društva.

Platforma će javne pozive objavljivati jednom godišnje, a rok za podnošenje prijava za prvi javni poziv 23.02.2020. godine je do 23:59 sati.

Projekt TechLab još jedna je potvrda nove orijentacije BH Telecoma u smjeru razvoja pametnih tehnoloških rješenja.