NaslovnicaSportBh. novinari ...

Bh. novinari Mehmedović i Kolar na kongresu Međunarodne asocijacije sportskih novinara

U glavnom gradu Italije Rimu počeo je 84. Kongres AIPS-a, Međunarodne asocijacije sportskih novinara. Na četverodnevnom Kongresu učestvuju predstavnici novinarskih asocijacija preko 100 zemalja a našu zemlju na ovom samitu sportskih novinara ispred Udrużenja sportskih novinara BiH predstavljaju delegati Mirza Kolar (TVSA) i Dario Mehmedović (FTV).

Čeferin: Evropski nogomet je ujedinjeniji nego ikad

Uoči otvaranja Kongresa, novinari cijelog svijeta imali su priliku družiti se sa predsjednikom Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksanderom Čeferinom koji je govorio o aktuelnim temama i odgovarao na pitanja novinara.

– Evropski nogomet je ujedinjeniji nego ikada prije. Živjeli smo u stalnoj krizi gotovo tri godine zbog COVID-19 i raznih problema. Imali smo više kriza u dvije i pol godine nego s kojima se UEFA suočila u prethodnih 60. Bilo je komplikovano, ali izašli smo na pravi put. – izjavio Čeferin.

Prvog dana Kongresa, posebno dojmljivo bilo je izlaganje mladog sportskog novinara iz Ukrajine Vladislava Dunayenka. Od mladog reportera do vojnika na ukrajinskom frontu, glasio se naslov njegovog izlaganja, koji je završio gromoglasnim aplauzom novinara cijelog svijeta.

Uoči izbora koji su zakazani za srijedu, odrżani su kontinentalni izbori za novo vodstvo. Novi četverogodišnji mandat na mjestu predsjednika AIPS Evropa osigurao je Charles Camenzuli, uz koga je izabrano i novih devet članova Izvršnog odbora. Asocijacija sportskih novinara BiH ima veliku podršku,kako evropske tako i svjetske Asocijacije sportskih novinara i aktivno učestvuje u svim vażnim odlukama.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.