Berin Keso: “Teška bolest je iza mene, spreman sam vratiti se u trening”

Jedan od mladih, nadarenih i perspektivnih rukometaša koje je ljubuški Izviđač angažirao ljeta 2021. godine je Visočak Berin Keso (rođen 14. siječnja 2002. godine), kojeg je trener Toni Čolina vodio u juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i A timu BiH.

Keso se dobro uklopio u ljubušku školu rukometa koja izvozi najveći broj talentiranih igrača u mnogo širim razmjerima od bh. prostora, ali je u studenom prošle godine naišao na teške zdravstvene probleme koji su ga usporili u realizaciji visokih sportskih ambicija.

– Preko noći sam završio u hitnoj u Ljubuškom pa onda bio prebačen u Mostar gdje sam se zadržao 40 dana. Dijagnosticirali su mi sepsu i tromboemboliju pluća tako da sam se baš borio s tim i bio na intenzivnoj desetak dana. Imao sam i upalu pubične kosti te upalu pluća. Sve se sastalo. I dan danas nitko od liječnika nije definirao uzrok svega toga. Ostalo je na tome da je završilo i da sam se oporavio, a oko uzroka imam samo nagađanja, ispričao je Berin Keso i dodao:

– Srećom to je iza mene, oporavljam se i vratio sam se u trenažni proces.

Izviđač mu je olakšao maksimalno koliko su u klubu mogli.

– Stvarno sam izvanredno primljen u Ljubuškom, nemam što da kažem tim ljudima, zbog svega koliko su mi pomogli. Ali i zbog toga kako sam primljen u Ljubuškom, i to ne samo od igrača i uprave, već i od stanovnika Ljubuškog. Stvarno se osjećam kao kod kuće, ponekad majci kažem: “jedva čekam da idem u Ljubuški”. Jednostavno se tu osjećam odlično, ističe Visočak.

Od dolaska prošlog ljeta 199cm visoki desni vanjski nije imao do studenog puno prostora da pokaže sve svoje potencijale.

– Bilo je dosta intenzivno u tom periodu, petnaest dana sa reprezentacijom pa petnaest sa klubom. Ali bitno je da su me suigrači dobro prihvatili i da sam se dobro uklopio, kaže Keso koji je prethodno tri sezone odigrao u Premijer ligi sa visočkom Bosnom.

Sa Skautima je prošlog ljeta potpisao na jednu godinu, a trenutno ima načelni dogovor o nastavku suradnje, što bi uskoro trebalo biti i potpisano.

– Načelno smo sve dogovorili. Sad sam stvarno dobro, nemam nikakvih tegoba, spreman sam da se mogu vratiti u trenažni proces. Dobio sam “zeleno svjetlo” od svih liječnika i fizioterapeuta da se mogu vratiti u trening, kazao je Berin Keso.

Keso je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao u dvomeču sa Mađarima studenog prošle godine, i pod vodstvom izbornika Ivice Obrvana.

– Želja mi je postati standardni reprezentativac svoje zemlje, ističe Keso.

Dotad je svakako veći fokus na onome što može napraviti sa Izviđačem koji je prava sredina za napredovanje i dokazivanje.

– Nadam se da ćemo obraniti titulu osvajača Kupa BiH i da vratimo titulu prvaka Premijer lige BiH. Osobno očekujem da prvo vidim hoće li zdravstveno sve biti u redu i nadam se da hoće, a onda da se vratim barem na jednaku razinu igre i da sezona prođe bez ozljeda.

Visoko.co.ba/Dnevni list Mostar/Ersan Bijedić

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.