SportNogometBenfica osumnjičena za utaju poreza

Benfica osumnjičena za utaju poreza

Portugalski sud optužio je kompaniju koja upravlja fudbalskim klubom Benfica iz Lisabona kao i nekoliko njenih menadžera da su otvorili fond za izdavanje lažnih faktura, prenio je danas klub. Benfica SAD, koja je odgovorna za upravljanje klubom “optužena je za poresku prevaru”, navodi se u kratkoj izjavi koju je ta kompanija dala portugalskim berzanskim vlastima.

“Članovi koji su bili u upravnom odboru od 2016. do 2020. godine od kojih je jedan i dalje na funkciji, također su optuženi za isto djelo, kao i za falsifikovanje dokumenata”, dodaje se u izjavi.

Na pitanje AFP-a, Repupličko javno tužilaštvo je potvrdilo “postojanje istrage u vezi sa činjenicama koje bi mogle predstavljati krivično djelo utaje poraze”, odbijajući da navede imena umiješanih zvaničnika.

Kako prenose lokalni mediji, glavni osumnjičeni su Louis Philippe Vieira, predsjednik Benfice od 2003. do 2021. godine, kao i Domingo Soares De Oliveira, aktuelni predsjednik kompanije Benfica SAD.

Federalna.ba / Beta.rs / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE