Lokalne TemeNegativno VisokoBelmin Zukan (SDP): Opasne hemikalije u bivšim fabrikama Vitexa i KTK

Belmin Zukan (SDP): Opasne hemikalije u bivšim fabrikama Vitexa i KTK

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH sam uputio zastupničko pitanje u vezi opasnih hemikalija koje su navodno već godinama uskladištene na području Visokog.

Navodno, ove opasne hemikalije, čiji sastav se nije mogao utvrditi prilikom izrade popisa zaliha tzv. POP's hemikalija (postojane organske zagađujuće materije), se nalaze u bivšim fabrikama Vitexa i KTK. U slučaju nesreće, požara ili nekog drugog incidenta ove hemikalije bi mogle napraviti nesagledivu i nepopravljivu štetu za šire područje Visokog.

Ukoliko se potvrdi postojanje opasnih hemikalija u Visokom tražit ćemo njihovo uklanjanje iz ovih objekata kako bi bili skladišteni na sigurno mjesto i ne bi predstavljali opasnost po stanovnike/ce Visokog.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE