Belmin Zukan (SDP): Kao što sam i najavio na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, dodatne željezničke linije na relaciji Sarajevo – Visoko će konačno početi sa radom

Nakon što je Vlada ZDK odbila da subvencionira ovu željezničku liniju, to je uradila Vlada Kantona Sarajevo. Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je sa direktorom Željeznica FBiH Enisom Džafićem potpisao aneks ugovora kojim je ovo ostvareno, te će u narednom periodu Vlada KS subvencionirati ove željezničke linije.
U prethodnom periodu ovo je pokušala ostvariti i aktuelna vlast u Visokom o čemu su građani/ke informisani, međutim zašto do realizacije nije došlo nikada nismo dobili informaciju. Ipak na moje vijećničko pitanje gradonačelnik Ganić je odgovorio da je za realizaciju ovog projekta bilo potrebno da Vlada ZDK subvencionira ovu željezničku liniju, što je Vlada ZDK, odnosno većina u Skupštini ZDK koja podržava rad te Vlade, odbila.
Time nam je ovakva Vlada ZDK, odnosno većina koja ju podržava pokazala da nije sposobna ni spremna starati se o svojim građanima/kama na sistemski način, nego isključivo ovisno o tome ko ima jači uticaj. Iako postoje i drugi, ovo je najočitiji primjer za to. Zbog toga je važno da u oktobru ovakva vlast postane prošlost našeg kantona, te da formiramo novu koja će biti spremna starati se za svoje građane/ke!
Izvor FB Page: Belmin Zukan / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.