Belmin Lendžer i Hazim Mahmutspahić pobjednici šahovskog turnira u Gornjem Moštru

U sklopu manifestacije “Sjećanje na 20. juni 1992. godine”, povodom Dana grada Visokog 2019. godine, te 830. godišnjice izdavanja povelje Kulina bana Dubrovčanima, u petak 30. augusta održano je šahovsko takmičenje u konkurenciji juniora i seniora u Gornjem Moštru.

U besprijekornoj ukupnoj organizaciji Udruženja građana “MOSKE”, Udruženja građana “Domovina” i brigadira Armije Republike BiH mr. Hasiba Mušinbegovića, a u organizaciji i tehničkoj izvedbi Šahovskog kluba “Visoko” održan je ovaj šahovski turnir.

U juniorskoj konkurenciji postignuti su sljedeći rezultati:

  1. mjesto Belmin Lendžer;
  2. mjesto Muaz Ćatić i
  3. mjesto Harun Bukurević.

U seniorskoj konkurenciji postignuti su sljedeći rezultati:

  1. mjesto Hazim Mahmutspahić,
  2. mjesto Saša Kokoruš i
  3. mjesto Suad Meco.

Prvoplasirani takmičari u obje kategorije su dobili novčane nagrade, a za sve učesnike takmičenja bio je priređen tobli obrok.

Takmičenje u šahu je vodio kantonalni šahovski sudija Muhamed Kadić.

 

Visoko.co.ba/ŠK “Visoko”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.