Bekir Ćato postavio novi rekord SK “Visoko” na najjačem međunarodnom turniru za mlađe kategorije u jugoistočnoj Evropi!

Proteklog vikenda u Smederevu (Srbija) je održan WALTHER YOUTH CUP – GRAND PRIX SMEDEREVO 2021. Učestvovali su takmičari iz deset zemalja, kadeti i juniori, koji su podijeljeni u tri uzrasne kategorije: U-16, U-18 i U-20 (godina).

Streljački klub Visoko u disciplini zračna puška predstavljao je naš kadet Bekir Ćato, koji je postigao odlične rezultate.

U petak, 12.11.2021. g. Bekir je nastupio u kategoriji “Mixed Team Junior” (Juniori – miješani tim) zajedno sa Sofijom Kovačević iz kluba Geofon Teslić, u disciplini vazdušna puška 10 metara. U veoma teškoj konkurenciji, a kao najmlađi tim u ovoj kategoriji, osvojili su 12. mjesto sa rezultatom 612,1 krugova (Bekir – 307,1 krugova, Sofija – 305 krugova).

Drugi dan takmičenja, u subotu 13.11.2021.g. Bekir je nastupio u disciplini juniori, vazdušna puška – 10 metara, u kategoriji do 16 godina. Kao jedan od najmlađih takmičara među 50 takmičara iz 10 zemalja Evrope i okruženja, postavio je lični rekord 606.6 krugova čime je osvojio odlično 9. mjesto.

Zadnji dan takmičenja, u nedjelju 14.11.2021.g. gađali su svi takmičari u jedinstvenoj kategoriji, a Bekir obara lični rekord koji je postavio samo dan ranije!

U disciplini vazdušna puška, juniori do 20 godina, sa rezultatom 610.0 krugova, ne samo da je oborio vlastiti rekord, nego je i ostvario najbolji rezultat Streljačkog kluba Visoko na jednom međunarodnom takmičenju.

Moramo naglasiti i to da je Bekir nastupao sa novom puškom koju je dobio prije samo 15 dana i još se privikava na nju. Ta činjenica čini njegove rezultate još vrijednijim.

Bekire, ponosni smo na tebe!

SK “VISOKO” VISOKO

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.