NaslovnicaBiHBegić Fazlić:...

Begić Fazlić: Meni nikada niko nije došao da mi kaže da mu je žao

Amra Begić Fazlić, pomoćnica direktora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari kazala je kako je život u Srebrenici vječni podsjetnik na zločine koji su se desili ne samo jula 1995. “Jako je puno podsjetnika na zločine koji su počinjeni u i oko Srebrenice. Ja svako jutro iz moje avlije gledam u prozore porodice Suljić koja je strijeljana 8. maja 1992 godine. Srebrenica i svaki njen kvadrat rekla bih je podsjetnik na strašne zločine i genocid koji je počinjen nad našim stanovništvom”, kazala je Begić Fazlić.

Na pitanje o suživotu u Srebrenici Begić Fazlić kaže kako je to nešto čemu svi teže, ali da je veoma teško: “Može li biti oprošteno onome ko oprost tražio i nije. Ja sam u Srebrenici od 2003. godine meni nikada niko nije došao da mi kaže da mu je žao. Što su moj, babo, dedo i 26 rođaka ubijeni, da traži izvinjenje i bilo šta slično”, dodaje Amra Begić Fazlić, pomoćnica direktora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.