NaslovnicaBiHPolitikaBećirović zat...

Bećirović zatražio vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović zatražio je da bude održana vanredna sjednica ove institucije kako bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da proglasi 25. maj kao Dan žalosti u BiH.

 

 

Ovaj dan je inače Dan sjećanja na masakr na Tuzlanskoj kapiji koji se dogodio 25. maja 1995. godine.

– U skladu sa članom 20. i 21. stav 1. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH (“Službeni glasnik BiH”, br. 10/13, 32/13 i 22/14), predlažem da se na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH uvrsti i razmotri sljedeća tačka koja glasi:

Prijedlog odluke o proglašenju 25. maja 2023. godine (četvrtak) Danom žalosti na teritoriji Bosne i Hercegovine zbog godišnjice masakra tuzlanske mladosti na Tuzlanskoj kapiji 25. maja 1995. godine – navodi se u saopćenju.

 

Podsjećamo, Vlada FBiH je 25. maj proglasila Danom žalosti u ovom bh. entitetu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.