BiHPolitikaBećirović upriličio prijem za članove Predsjedništva RBiH

Bećirović upriličio prijem za članove Predsjedništva RBiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa članovima Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Mirkom Pejanovićem, Ivom Komšićem, Ejupom Ganićem i prvim načelnikom Glavnog štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine generalom Seferom Halilovićem, koji je po funkciji bio i član Predsjedništva, povodom obilježavanja državnog praznika 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Republike BiH zahvalili su članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću na prijemu u Predsjedništvu i ukazanom poštovanju.

Bećirović je istakao da prijem zaslužnih ljudi, koji su predvodili državne organe međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine, treba postati tradicionalni prijem u narednom periodu.

Čestitajući državni praznik, Bećirović je odao priznanje članovima Predsjedništva Republike BiH za doprinos u odbrani domovine u vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Multietničko Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine očuvalo je legalitet državnih organa Republike Bosne i Hercegovine u najtežim ratnim vremenima, što je bilo od neprocjenjive važnosti za opstanak naše države.

Istaknuto je kako je od posebne važnosti u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Ukazano je na značaj 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvažnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji naše zemlje.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE