Baždarević nastavlja s praćenjem igara bh. reprezentativaca

420

Prvomajski vikend selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević planirao je provesti radno skautirajući reprezentativce i kandidate za dres “Zmajeva”.

“Za danas je bila planirana posjeta Freiburgu, ali je plan promijenjen s obzirom na to da u ekipi Paderborna neće biti našeg Vrančića, za kojeg sam se odlučio da pojačamo skauting. Ipak, u nedjelju sam u Milanu gdje ću biti na utakmici između Intera i Chieva, a osnovna tema će biti igra Zukanovića. Vjerujem da ću poslije ove utakmice imati još bolji uvid u njegovu igru i trenutnu formu”, rekao je Baždarević za Fenu.

Do utakmice s reprezentacijom Izraela 12. juna na Bilinom polju stručni štab će analizirati igre svih kandidata za reprezentativni dres, a veći broj njihovih nastupa će biti skutiran uživo, istakao je Baždarević.

Za sada je u drugi plan stavljeno planirano junsko okupljanje šire liste predloženih novih kandidata i perspektivnih igrača zbog velikih obaveza stručnih timova reprezentacije i Nogometnog saveza BiH.

“Od toga se nije odustalo i mi ćemo imati jedno veliko okupljanje svih igrača koje smo do sada posmatrali u evropskim ligama i Premijer ligi, a lista je zaista povelika. Okupljanje je samo privremeno odgođeno jer veliki broj novih kandidata ima obaveze u svojim klubovima, a i pred ljudima u Savezu su ogromni poslovi i aktivnosti”, kaže Baždarević.

Komentari

komentara