FOTO / Barum Barum obišao rupe po Visokom čija bi se sanacija trebala finansirati iz namjenskih sredstava budžeta Općine Visoko

Poznati crtani junak iz serijala La Linea u narodu poznat kao “Barum Barum” obišao je danas mjesta gdje bi se trebali izvoditi radovi u okviru projekata “izgradite nam saobraćajnice dok nam osim točkova nisu i plombe počele ispadati”

Barum Barum je iskazao zabrinutost po pitanju radova na drenaži, izgradnji oborinske kanalizacije i ugradnji opreme te materijala koji se koriste za prividno rješenje ovih problema.

Nakon obilaska terena Barum Barum je održao i press konferenciju za medije gdje je iskazao svoje zadovoljstvo potpunom transparentnošću onih koji bi trebali da riješe ovaj problem, ali oni to unatoč potrebi lokalne zajednice ne rade jer imaju pametnijeg posla na samopromociji iz sredstava javnog proračuna.

Pored poznatog crtanog lika Barum Baruma zabrinutost zbog ovakvog izgleda Visokog izrazili su i pojedini nosioci zakonodavne vlasti, s tim da zbog ranije preuzetih obaveza nisu mogli prisustvovati obilasku grada.

Barum Barum je na kraju zaključio da tek po okončanju radova na dijelu oborinske i fekalne kanalizacije, kao i drenaže, mogu se steći uslovi za početak radova na izgradnji komunalne infrastrukture.

“Na kraju ostaje prema ustaljenoj praksi da Općina izabere najpodobnijeg, pardon, najpovoljnijeg izvođača radova pa da i Visoko počne ličiti na ozbiljan grad sukladno nedavno potpisanom Ukazu o proglašenju Zakona o Gradu Visoko koji je potpisao predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine” – zaključio je nakon svoje kratke posjete našem gradu svjetski poznati crtani lik.

(Svaka sličnost sa stvarnim likovima je sasvim slučajna)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.