SportNogometBarnsley izbačen iz FA kupa

Barnsley izbačen iz FA kupa

Engleski fudbalski klub Barnsley izbačen je danas iz ovosezonskog FA kupa zbog nastupa neregistrovanog igrača protiv Horshama. Barnsley je naveo da je “administrativna greška” kriva za nastup neimenovanog igrača u revanšu prvog kola protiv Horshama 14. novembra, u kom je Barnsley slavio sa 3:0.

“Klub je u potpunosti sarađivao u istrazi i prihvatio je odluku FA. Željeli bismo da se izvinimo našim navijačima, igračima i osoblju za ovu grešku. Ova greška, iako nenamjerna, ispod je visokih standarda koje postavljamo u ovom klubu”, naveo je Barnsley u saopštenju.

FA je saopštio da je plasman u drugo kolo obezbijedio Horsham, gdje će 2. decembra igrati protiv Suttona.

Ekipe iz Premier lige u takmičenje ulaze od trećeg kola.

Ni FA ni Barnsley nisu odgovorili na pitanje da se indetifikuje igrač, za koga je FA rekao da nije registrovan na vrijeme za utakmicu.

“Barnsley je priznao optužbu i priznao je da je došlo do kršenja pravila”, saopštio je FA.

Barnsley je naveo da je sproveo internu istragu i “postavio zaštitne mjere kako bi osigurao da se ovo nikada više ne ponovi”.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE