Banjaluka i Foča, Svjetsko prvenstvo u raftingu

Svečano je otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu u R4 kategoriji u organizaciji Rafting kluba Kanjon, koje će trajati do 01.06., domaćini Prvenstva su Banjaluka i Foča, odnosno sportska nadmetanja će se odvijati na rijekama Vrbas i Tara.

Svečanom otvaranju prisustvovao je predsjednik OKBiH prof. dr Milanko Mučibabić, predsjednik Međunarodne rafting federacije Joe Willie Jones, direktor Svjetskog rafting prvenstva i predsjednik Rafting kluba Kanjon Aleksandar Pastir.

Na Prvenstvu učestvuje 61 tim iz 22 države. Trke na Vrbasu počinju danas i to u disciplinama sprint, H2H i slalom, a 1. juna će se održati takmičenje u disciplini spust na rijeci Tari.

Manifestaciju otvaranja uveličale su mnogobrojne zvanice među kojima su bili istaknuti i vrhunski sportisti kao što je najbolja banjalučka košarkašica Saša Čađo koja trenutno igra za najbolji klub u Poljskoj BC Polkowice.

Okbih.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.