Banjalučki arbitri sude utakmice koje odlučuju o tituli prvaka BiH

697

Komitet za sudije i suđenje N/FS BiH odredio je arbitre koje će dijeliti pravdu u posljednjem 30. kolu BHT Premijer lige BiH u sezoni 2014./2015.

Posljednje kolo donosi odluku o prvaku Bosne i Hercegovine, ali i o putnicima u niži rang. Mnogo je kalkulacija. Međutim, jasno je kako će novi prvak BiH biti Sarajevo ili Željezničar, dok će se za opstanak u ligi u direktnim dvobojima boriti Mladost – Zvijezda, Drina – Slavija i Travnik – Vitez.

Derbi starih rivala, utakmicu vodećeg Sarajeva i sedmoplasirane Slobode, sudit će Dragan Petrović iz Banje Luke. Njegovi asistenti su Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Momir Širko (Banja Luka).

Derbi na Bilinom Polju između osmoplasiranog Čelika i drugoplasiranog Željezničara sudit će Ognjen Valjić iz Banje Luke. Pomoćne sudije na ovoj utakmici su Damir Lazić (Brčko) i Željko Marić (Doboj).

Utakmica u kojoj će se odrediti posljednji putnik u evropska takmičenja igra se na Pecari gdje će se sastati Široki Brijeg i Zrinjski. Sudit će Edin Jakupović (Bihać) sa pomoćnicima Goranom Dujakom (Odžak) i Elvisom Prošićem (Cazin).

Izravni okršaj u borbi za opstanak u Ugljeviku će igrati Mladost i Zvijezda. Ovu utakmicu sudit će Darko Obradović (Stolac) sa pomoćnicima Elvirom Grabusom (Travnik) i Draganom Keranovićem (Prijedor).

Još jedan izravni okršaj za opstanak igrat će u Zvorniku Drina i Slavija. Glavni sudija je Irfan Peljto (Sarajevo) sa pomoćnicima Davorom Beljom (Mostar) i Enesom Đozićem (Sarajevo).

Izuzetno značajan susret odigrat će na Piroti Travnik i Vitez. Sudijsku trojku predvodi Admir Šehović (Sarajevo), a njemu će asistirati Haris Baković (Sarajevo) i Dario Primorac (Ljubuški).

Osvajač Kupa BiH, Olimpic, na Otoci će dočekati bijeljinski Radnik. Glavni sudija je Dario Karačić (Mostar), a asistenti su Fikret Bačić (Lukavac) i Mirko Gojić (Doboj).

Na koncu derbi starih rivala bez ikakvog rezultatskog značaja na stadionu u Vrapčićima igrat će Velež i Borac. Glavni sudija je Miloš Gigović (B. Gradiška), a pomoćnici Ljubo Miličević (Posušje) i Radislav Kačavenda (B. Gradiška).

Sve utakmice počinju u 17 sati.

Komentari

komentara