Balada Eldina Huseinbegovića “Ako odeš”Pjevač Eldin Huseinbegović nakon kraće pauze predstavio je večeras novu pjesmu koja nosi naziv “Ako odeš”. Pjesmu je posvetio svima onima koji su trbuhom za krhuom napustili našu zemlju.Eldin Huseinbegović kazao kako je ovu baladu napisao potaknut događajima i sudbinama ljudi, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

Napomenuo je i da je Bosnu i Hercegovinu u posljednjih pet godina napustilo više od 170.000 obrazovanih i radno sposobnih osoba, te da brojne organizacije godinama ukazuju i upozoravaju na stalni porast broja mladih koji se odlučuju napustiti zemlju, a u zadnje vrijeme i na fenomen odlazaka cijelih porodica. 

“Ova pjesma nije pisana da bude hit nego samo kao podsjetnik svima nama na bitne ljude u našim životima. Zato,umjesto svakog lajka ili pohvale nazovite, posjetite, obradujte, oprostite… Samo tako će ova pjesma imati neku vrijednost”, napisao je Huseinbegović na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. 

Spot je režirao Nevres Softić, a uloge u spotu tumače glumica Minka Muftić, mladi umjetnik Ajdin Hasanić, Mustafa Bekrić, Ali Mujanović, Ahmed Mešić, Ajša Parla, Enes Babić i Haris Huskić.

Spot pogledajte ovdje.

https://youtu.be/8yH6shPrXS8