ZDKSportBaklje i u Brezi: Zlatnog košarkaša Vedrana Mirkovića dočekalo stotine građana

Baklje i u Brezi: Zlatnog košarkaša Vedrana Mirkovića dočekalo stotine građana

Vedranu Mirkoviću, kadetskom reprezentativcu BiH u košarci i prvaku Evrope večeras su njegovi sugrađani u Brezi također priredli spektakularan doček.

Okupljanje građana u brezanskom “hramu” malih sportova, kultnom Partizanu, iznenadilo je ovoga zlatnog momka i njega kao i njegovu porodicu ganulo do suza.

Sjajni brezanski košarkaš,na koga su svi u gradu “ćumura i sporta” ponosni, dočekan je ovacijama, skandiranjem, pjesmom…

Doček za prvaka organizovao je općinski načelnik Breze Halil Tuzlić.

“Mi svi u Brezi smo ponosni na našeg Vedrana koji je naš ponos, dika, biser bh. sporta… Sigurno da je ovaj doček najmanje što možemo učiniti za našeg evropskog prvaka, a izabrali smo da manifestacija bude u Partizanu, na terenu na kojem je Vedran počeo košarkašku abecedu i naučio prve košarkaške korake, blokade, zakucavanja”, kazao je Tuzlić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE