Bakir Izetbegović u posjeti Kantonalnom odboru SDA ZDK

U sklopu današnje posjete Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH,  se u sjedištu Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije sastao s predsjednikom Miralemom Galijaševićem te je održao sastanak s SDA ministrima i načelnicima općina.

Prije sastanka Izetbegović je kazao kako je danas u kantonu Novalić održao sastanak s premijerom ZDK Mirzom Ganićem gdje se razgovaralo o većoj saradnji i podršci.

“Jako dobar posao se radi u Zeničko-dobojskom kantonu koji je generator uspjeha privrede naše države. Najveći izvoz imamo iz ZDK i uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može i više. Razgovarat ćemo još o tome kako to povećati, ali i o drugim pitanjima”, kazao je Izetbegović.

Dodao je kako je i raspodjela javnih prihoda nepravedna prema Zeničko-dobojskom kantonu, ali da će se raditi na tome u narednom periodu.

“Svi građani moraju imati iste mogućnosti. Svako dijete treba imati isto školovanje i uvjete, ne trebamo imati elitne kantone”, dodao je Izetbegović.

Komentarišući stanje u Vijeću ministara te privremeno finansiranje, Izetbegović je kazao da se nada da to neće trajati još dugo, ali da zbog brojnih razloga sjednice nisu održavane.

“Problem je nepoštivanje Ustava i zakona države, ako su SNSD i Dodik spremni prihvatiti da se radi po Ustavu, ranije donesenim zakonima i strategijama, nema nikakvih problema da imenujemo Zorana Tegeltiju već naredne sedmice za mandatara u Vijeću ministara”, zaključio je Izetbegović.

Galijašević je iskazao zadovoljstvo posjetom Izetbegovića u Zenici gdje se razgovaralo o ekonomiji, razvoju i većoj podršci kantonu koji bilježi najveći izvoz u državi.

sdazdk.ba