Bajro Fejzić: Inicijativa za izgradnju javne rasvjete na dijelu ulice Potina, parkinga ispred Vatrogasnog doma i parkinga kod KSC „Mladost“

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Visoko Bajro Fejzić uputio je inicijativu Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, u koordinaciji sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem.

Podnosim Inicijativu Službi za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke u koordinaciji sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, za izgradnju Javne rasvjete na dijelu ulice Potina, parkinga ispred Vatrogasnog doma Visoko, i parking / plato tzv. poligona kod KSC Mladost“Visoko.

Obrazloženje:

Navedena lokacija nalazi se u užem gradskom području pored KSC Mladost i Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović“ Visoko. Na ovoj lokaciji zbog saobraćajnih gužvi i nedostatka parkinga u užem gradskom jezgru, građani uglavnom svoja vozila parkiraju na ovom parkingu, odnosno poligonu koji je u vlasništvu Grada Visokog. Na ovoj lokaciji se u noćnim satima mnogi građani osjećaju nesigurno iz svima nama poznatih razloga. Ovom lokacijom kreću se maloljetna djeca, učenici, sportisti i građani svih uzrasta koji pogotovo u zimskom periodu uslijed kraćeg dana a zbog neizgrađene rasvjete nemaju osjećaj sigurnosti. U cilju zaštite ljudi i objekata podnosim inicijativu da se osvijetle lokacije ulice Potina, parking ispred Vatrogasnog doma u Visokom  i plato/parking tzv. poligona kod KSC Mladost“ u Visokom.

Realizacijom ovog projekta poboljšat će se cjelokupan sigurnosni ambijent svih učesnika u saobraćaju, a posebno pješaka i učenika koji gravitiraju ovim područjem.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.