Bajramski koncert “Dozivam Te Gospodaru”

U toku mjeseca Ramazana, omladina Džemata Goduša oformila je hor” Selam”. Umjesto kafe, nargile, nedozvoljenih pića i radnji ova omladina je odlučila da svoje vrijeme iskoristi družeći se u džamijskim prostorijama i džamijskom haremu, učeći ilahije i pripovijedajući priče koje imaju duhovne i moralne poruke koje koriste u svakodnevnim životnim situacijama.

Već su imali svoj prvi program za ” Dan šehida”, a sada vas pozivaju i na bajramski koncert pod nazivom “Dozivam Te Gospodaru”, spreman s ljubavlju i entuzijazmom.
Iako još uvijek početnici nisu se obeshrabrili, nego stameno koračaju pravim putem u nadi da će ih dogodine biti još više i da će ovo biti samo prvi u nizu koncerata koje će organizirati.
Koncert je zamišljen kao sinteza ilahija, recitala, učenja Kur'ana, igrokaza najmlađih članova, te predavanja koje će održati prof.dr. Esmir Halilović.
Svi su dobro došli!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.