Bajević: Vjerujem u plasman na Evropsko prvenstvo

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu imenovao je Duška Bajevića za novog selektora reprezentacije naše zemlje.

Bajević se zahvalio noviarima na podršci i istakao je kako se nada da će imati dobru saradnju na zajedničkom cilju, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

„Presudila je moja velika želja da ostvarim cilj plasman na EP. Vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u ostvarenju tog cilja“, kazao je novi selektor na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je kazao kako će u utakmicama baraža računati na sve igrače koje trenutno imamo na raspolaganju.

„Imat ćemo sedam, osam dana za pripreme, ali iskoristit ćemo ih maksimalno da se pripremimo“, istakao je legendarni fudbaler i trener mostarskog Veleža. 

Predsjednik Saveza Elvedin Begić je kazao da je Bajević dobio jednoglasnu podršku svih članova Izršnog odbora, te da je dobio odriješene ruke da u narednom periodu sastavi stručni štab reprezentacije.

Predsjednik Begic je kazao kako je sa Bajevicem dogovorena saradnju do završetka EP, a da će se kasnije razgovarati oko eventualnog produženja saradnje.


(Vijesti.ba)