Lokalne TemeBabić: Potrebno je razmotriti sve načine za uređenjem nekadašnih prostora "Velepromet-Uslužne djelatnosti"...

Babić: Potrebno je razmotriti sve načine za uređenjem nekadašnih prostora “Velepromet-Uslužne djelatnosti” i “Kovine”

Gradski vijećnik Admir Babić iznio je svoje stavove putem službene Facebook stranice, ističući potrebu za potpunom realizacijom projekta čišćenja, uređenja i revitalizacije prostora i objekata nekadašnjeg preduzeća “Velepromet-Uslužne djelatnosti” na Kraljevcu, kao i prostora i objekata “Kovine” na Sebilju.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Na nedavnoj 35. sjednici Gradskog vijeća Visoko, održanoj 25.01.2024. godine, vijećnik Babić podnio je inicijativu s ciljem poboljšanja izgleda i funkcionalnosti navedenih prostora te njihovog korištenja za dobrobit zajednice. Međutim, odgovor službe za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove bio je da se inicijativa djelimično uvažava.

Obrazlažući svoj stav, nadležni su istaknuli da su predmetni objekti i parcele u vlasništvu pravnih lica, što ograničava mogućnost Gradske uprave Visoko i javnih preduzeća da provode aktivnosti na tim lokacijama.

“Ova djelomična realizacija inicijative nije dovoljna,” komentirao je vijećnik Babić.

“Potrebno je dodatno razmotriti načine kako ostvariti potpunu realizaciju projekta čišćenja, uređenja i revitalizacije ovih prostora kako bi se unaprijedila kvaliteta života u našoj zajednici.”

Odsjek za inspekcijske poslove najavio je redovne obilaske predmetnih lokacija radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti te primjenu zakonom propisanih mjera ako se takve nepravilnosti pronađu.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE