NaslovnicaLokalne TemeAzra Ohran Zu...

Azra Ohran Zubić nova programska direktorica parka “Ravne 2”

Nakon što je u Fondaciji provela skoro tri godine kao vodič, u vrijeme studija, Azra Ohran Zubić, vratila se početkom ove godine ponovo u Fondaciju, ovaj put u ulozi programskog direktora Arheološko – turističkog parka „Ravne 2“. Upravo je to bio i povod za razgovor s Azrom i njeno predstavljanje.

– Završila sam Šumarski fakultet, smjer hortikultura u Sarajevu, a do sada sam obavljala nekoliko poslova. Od 2016.godine sam radila u jednoj od najuspješnijih regrutacijskih agencija u BiH, gdje sam provela skoro dvije godine u dobrom kolektivu, sa odličnim kolegama i super uslovima na poslu. Krajem prošle godine razgovarala sam sa dr. Osmanagićem i tu se rodila ideja o mom povratku u Fondaciju. Namjerno kažem povratku, jer sam u Fondaciji kao student provela tri predivne godine, obavljala sam ulogu vodiča i stekla izuzetno pozitivna iskustva. – ispričala je Azra.

Ideja o Azrinom angažmanu došla je nakon što je shvaćeno da za ovako veliki i bogati park treba osoba koja bi vodila taj isti park, od održavanja, osmišljavanja programskih sadržaja, pa do kreiranja novih sadržaja i privlačenja ljudi iz cijelog svijeta.

– Odmah po prvom obilasku parka vidjela sam šta se to sve izgradilo, koja je veličina parka i da je riječ o najljepšem i najbolje parku ove vrste u državi, ali sigurno i u regionu. Tu sam odmah shvatila i vidjela potencijal, mogućnosti, ali i prostor za moje i ideje mojih kolega. Fondacija ima mnogo sluha za nove ideje i vidjela sam da ako se vratim, da će i moje ideje biti prepoznate i da će vrijediti sve ono što predložim, što možda ne bih mogla ostvariti i napraviti u nekim drugim poslovima. – pojasnila je Azra.

Na kraju smo Azru pitali i kako vidi projekat širenja i obogaćivanja parka u doglednoj budućnosti, te koji su potencijali ovog jedinstvenog prostora u našoj zemljie.

– Park će zasigurno i dalje da raste i da se razvija uz stalno dodavanje novih sadržaja. Već u planu imamo i brojne projekte, pored onih svakodnevnih, u planu imamo i dva-tri projekta koja planiramo u skorijoj budućnosti. Park ima potencijal da se sadržajno i prostorno i dalje širi i da primi ogroman broj posjetilaca, ali i da ponudi raznovrsne sadržaje za sve uzraste, što nam je jedan od ciljeva. – pojasnila je programska direktorica parka „Ravne 2“, Azra Ohran Zubić.

 

 

Visoko.co.ba/Piramidasunca.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.