SportNogometAvazSport: Visočka Škola fudbala Spurs - Škola za bolju nogometnu budućnost

AvazSport: Visočka Škola fudbala Spurs – Škola za bolju nogometnu budućnost

Škola fudbala Spurs iz Poriječana kod Visokog, koju je osnova profesor magistar sporta Tarik Agić, zajedno sa lokalnim klubom NK Omladinac, počela je sa radom 31. marta 2013. godine. Odmah u početku aktivnosti, uz pomoć velikih prijatelja iz Sarajeva, ova mlada škola je uzela učešće u ligi kantona Sarajevo, gdje i danas nastupa.

Selekcije koje gaje Spursi su: 2000. – 2002. pioniri, 2004. – 2005. pjetlići i 2006. – 2007. cicibani.

– Ono što je filozofija mog rada jeste, prije svega, da ih odgajam u sportskom duhu te da ih navedem na pravilan način života, da steknu radne navike i odgovornost za svoj život, prije svega. Također, da dobiju dovoljnu količinu kvalitetnih treninga, to jeste fubalskog obrazovanja. Bonton je svakodnevna tema na našim treninzima, a moto moje škole fudbala je da jedino naporan rad može donijeti uspjeh – stručno, pedagoški, vizionarski najavljuje Tarik Agić.

Broj dječaka koji su aktivni članovi škole fudbala jeste 63. Također, ovaj talentirani mladi trener se može pohvaliti i ženskim timom, koji nije registrovan, ali je aktivan na turnirima (Zenica, Travnik, Mostar, Vitez, Zavidovići, Sarajevo.)

Ono što je vrijedno pomena je i da su 3 reprezentativke u 15 selekciji BiH iz ženskog tima Spurs: Neđmina Mehak, Ajla Skeleđija, Amina Ajdinović.

Pjetlići Spursa igrali su 24 utakmice i nemaju niti jedan poraz, a članovi ovog tima su: Emir Genjac, Hamza Alijagić, Emrah Porča, Adel Ajdinović, Emin Lepić, Hamza Ajdinović, Armin Mušinbegović, Amar Ramić, Amar Mušinbegović, Salih Kubat, Neđmin Ramić, Ahmed Kubat, Ibrahim Osmanović, Harun Agić, Mirza Genjac, Mahir Genjac i Bakir Lepić.

Pjetlići Spursa 12. juna učestvuju na međunarodnom turniru u Sloveniji, u Mariboru, gdje očekuju zapažen rezultat.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE