Avaz: Suad Agić, vijećnik NIP-a u GV Visoko “napao” novinara i urednika portala Kakanjinfo.com

NOVI PRITISCI

Novinar Hadžić kojeg je napao vijećnik Naroda i pravde za “Avaz”: Na udaru sam jer sam pisao o njihovim dilovima i talovima

Agić je Hadžića pred 15-ak svjedoka na teniskom turniru pokušao udariti, ali se uspio izmaći te je tako izbjegao udarac

Admir Aljimi – avaz.ba

Novinara i urednika portala Kakanjinfo.com Hamida Hadžića jučer je u poslijepodnevnim satima fizički i verbalno napao Suad Agić, vijećnik NIP-a u Općinskom vijeću Visoko.

Naime, Agić je Hadžića pred 15-ak svjedoka na teniskom turniru pokušao udariti, ali se uspio izmaći te je tako izbjegao udarac.

Hadžić kaže da je u Doboj kod Kaknja došao po pozivu organizatora turnira.

– Nakon što sam fotografisao i snimio događaj na jednom od terena, organizator mi je predložio da zabilježim dešavanja i na drugom terenu. Pri dolasku nisam imao informaciju da je to privatni teren napadača Agića. Bio sam izvan teniskog terena otprilike 20 minuta i susreo se više puta sa Agićem s kojim niti sam komunicirao, niti sam imao bilo kakav drugi kontakt. Nisam mu se obraćao – kazao nam je Hadžić.

Kako tvrdi pri samom odlasku s terena primijetio je da vijećnik trči prema njemu i galami.

– Govorio je da će me ubiti, prebiti…Zbog nekog pisanja, a potom mi je uputio par psovki i verbalno me vrijeđao naglo prilazeći prema meni. Nakon toga je jednom rukom prišao prema mojim prsima, a drugom rukom je pokušao oteti fotoaparat. Tada je uhvatio objektiv fotoaparata koji je pokvario. Napadom na mene cilj je ušutkati istinu ubijanjem glasnika zbog nekih otvorenih tema gdje su dilovi i talovi – kazao je za portal „Avaza“ Hadžić.

Hadžić tvrdi da su napadu prethodile nesuglasice oko , iznošenja stavova i mišljenja na Facebooku koje su dobile sudski epilog.

-To mu ne daje zapravo da javno napada, psuje i vrijeđa, kao i da tuče mene kao novinara, jer sam pristupio profesionalno svom poslu – kaže Hadžić.

Kakanjska policija je obavijestila nadležno tužilaštvo o događaju.

-Ovom prilikom izražavamo strah za bezbjednost našeg novinara i urednika portala Hadžića budući da se ovdje evidentno radi o planskoj akciji pojedinca. Također, ovaj napad podsjeća i na ranije brutalne poduhvate u BiH prema pripadnicima novinarske profesije – kažu iz redakcije portala Kakanjinfo