Avaz: Rasim Ganić je današnji uhapšenik u Visokom

Višestruki razbojnik koji je uhapšen u zajedničkoj akciji je Rasim Ganić (33) iz Visokog, poznat po brojnim krivičnim djelima.

Ganić je u bijegu od novembra prošle godine nakon pljačke trgovine u Hadžićima. Nakon policijske potjere, tada su na Otoci uhapšeni Mirza Devović (32) i Sanel Zerdo (30) iz Visokog, dok je Ganić pobjegao.

Oni su bježali u Fiatu, a kada su presretnuti na Otoci, Ganić je u policajce iz vozila uperio oružje. Držeći ih na nišanu, pobjegao je pješice u nepoznatom pravcu.

Kako smo već ranije naveli, Ganić je uhapšen u zajedničkoj akciji Ministarstva unutrašnji poslova Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine na osnovu operativne potjernice koju je raspisao MUP ZDK te dvije centralne potjernice Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Visokom.

Visočanin se tražio zbog izvršenja više krađa i razbojništava. Uhapšeni je odranije poznat policijskim organima u BiH kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

U sklopu akcije, na osnovu naredbe nadležnog suda, pretreseni su kuća i prateći objekti u Visokom koje koristi osumnjičeni. Tom prilikom su pronađeni predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s krivičnim djelima, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u MUP-u ZDK te će u zakonskom roku biti predat u daljnju nadležnost Sudskoj policiji Općinskog suda u Visokom.

avaz