Automatic Servis d.o.o. Visoko nudi mobilno i kartično plaćanje na samouslužnim aparatima

Jedna od vodećih kompanija u BiH u sektoru distribucije automata za tople i hladne napitke i snack proizvode, kompanija Automatic Servis d.o.o. Visoko, u 2018. godini ostvarila je najbolje rezultate poslovanja do sada i oficijelno postala domaća firma.

Automatic Servis egzistira još od 1999. godine u BiH i sve do 2018. godine bila je 60 posto u stranom vlasništvu. Prema riječima vlasnika kompanije Šukrije Čakića, na osnovu kupovine udjela suvlasnika iz Slovenije i Italije, postali su i oficijelno bh. firma.

„U 2018. godini ostvarili smo prihod od 12.088.194 KM, što je za 29 posto više u odnosu na 2017. godinu, kada je prihod bio 9.373.203 KM. Dobit koju je kompanija ostvarila u 2018. godini je 642.633 KM, što je također za 29 posto više od dobiti ostvarene u 2017. koja je iznosila 496.082 KM“, kaže Čakić.

„Imamo više od 130 zaposlenih i osam poslovnih jedinica u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Visokom, Goraždu, Novom Travniku i Maglaju, te 3.500 prodajnih mjesta putem samouslužnih aparata za tople i hladne napitke i snack proizvode, za koje lično obavljamo servisiranje i održavanje“, objašnjava Čakić.

Automatic Servis nudi i prodaju novih i polovnih samouslužnih aparata te servis i prodaju rezervnih dijelova za iste, kao i servis i prodaju opreme za kafe-aparate i ledomate u sektoru HORECA.

„Imamo oko 3.000 klijenata i naš posao je da zajedno sa njima osmislimo kutak gdje će njihovi zaposlenici moći da se poslužuju toplim i hladnim napitcima. Svaki naš automat je perfektna kombinacija tehnologije, lagan za upotrebu i savršeno se uklapa u svaki ambijent. Time klijenti štede vrijeme i novac, jer im nisu potrebni ni kuhinja, ni bar, a automat je tu 24 sata dnevno“, dodaje Čakić.

Automatic Servis osigurava besplatan automat za tople i hladne napitke svjetskih firmi Bianchi VendingGroup, Saeco InternazionalGroup i N&W Global Vending. Instaliranje automata klijente ne košta ništa ako imaju pet ili više zaposlenika ili ako se radi o prometnom mjestu.

„Naši fileri su dobro oganizovani i svakodnevno obilaze automate, tako da tehničkih problema skoro pa i nema“, objašnjava Čakić.

U Automatic Servisu planiraju u ovoj godini plasman novih artikala putem samouslužnih automata, što će pratiti promjenu novih načina plaćanja, kao što su mobilno ili kartično plaćanje .

„Svi naši vending aparati koji se besplatno postave su opremljeni cashless sistemom gdje korisnici imaju mogućnost plaćanja putem elektronskog kredit ključa, a kojeg sami dopunjavaju na aparatima uz određene pogodnosti“, kaže Čakić.

Poslovnenovine.ba