ZDKSaopćenjaAutoceste FBiH ukidaju ručnu naplatu cestarine na naplatnom mjestu Kakanj 1

Autoceste FBiH ukidaju ručnu naplatu cestarine na naplatnom mjestu Kakanj 1

Javno preduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine informisalo je javnost da se način ručne naplate cestarine ukida na izlazu za TE Kakanj. Kako su saopštili iz Autocesta FBiH od 15. decembra naplatno mjesto Kakanj 1 (izlaz za TE Kakanj) moći će se koristiti isključivo za elektronsku naplatu cestarine.

S tim u vezi građani koji budu putovali iz pravca Zenice, a koji su namjeravali izaći na naplatno mjesto Kakanj 1 bez ACC taga, to će morati uraditi na petlji za izlaz u Kakanj te će svoje kretanje nastaviti regionalnom cestom do TE Kakanj ili mjestima koji se nalaze između Kaknja i Visokog.

Korisnici koji imaju ACC tag, odnosno, tag za elektronsku naplatu cestarine, isključno mjesto Kakanj 1 moći će nesmetano koristiti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE