NaslovnicaZDKSportAtletičari Ze...

Atletičari Zenice odbranili titulu prvaka BiH, atletičarke osvojile treće mjesto

Seniori Atletskog kluba Zenica uspjeli su odbraniti titulu prvaka BIH u atletici. U okviru ekipnog prvenstva osvojili su prvo mjesto.
Zenica je bila prva sa 50 bodova. Drugo mjesto osvojio je AK Sarajevo sa 44, dok je treća Sloboda Tehnograd sa 37 bodova. Četvrto mjesto zauzeo je Borac sa 34, dok je peti bio Novi Grad-Sarajevo sa 29 bodova.

Veliki doprinos odbrani titule prvaka za Atletski klub Zenica dali su: Abedin Mujezinović koji je bio prvi na 400 m i 800 m. Dejan Mileusnić pobjedio je bacanju koplja, dok je Hamza Alić bio treći u kugli. Odličan nastup i pored povrede imao je Sedin Heco osvajanjem drugog mjesta u skoku u dalj i pobjedom u troskoku. Maid Redžić je donio prvo mjesto svom klubu pobjedom u skoku u vis. Dobre nastupe imali su Muhamed Čančar, Adis Hodžić, Faris Kobilica.

U konkurenciji seniorki titulu prvaka osvojile su članice AK Sarajevo sa 48,5. Drugi je bio Novi Grad-Sarajevo sa 44 boda, dok je treća ekipa AK Zenica sa 43,5 bodova. Četvrti je Borac sa 35, a peta Sloboda Tehnograd sa 20 bodova.

Mladim zeničkim atletičarkama nedostajalo je samo pola poena za drugo mjesto.

Najzaslužnije za ovaj rezultat su Mediha Salkić pobjedom u kugli, te trećim mjestom u bacanju koplja. Sara Bajramović nastupom u troskoku, Zerina Sivac na 400m, Ilhana Smriko na 100m, Irma Kapković u skoku u vis, Amila Kahriman 800m, Amra Mehić na 3000m stipl.

 

visoko.ba/zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.