NaslovnicaSportNogometAtalantin kam...

Atalantin kamp za mlade nogometaše idućeg tjedna u Sarajevu

Italijanski fudbalski klub Atlanta iz Bergama iduće sedmice u Sarajevu će održati trodnevni kamp za djecu uzrasta od osam do 12 godina.

Kamp u organizaciji Intesa Sanpaolo Banke će biti održan od 19. do 21. oktobra u centru „Safet Zajko“, a mlade bh. fudbalere vještinama ovog sporta učit će treneri ovog renomirano italijanskog prvoligaša.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije kazao izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke Marco Trevisan, na kampu će učestvovati 120 dječaka i djevojčica koje očekuje tri dana druženja i treniranja s vrhunskim trenerima iz Italije.

Na kampu će učestvovati djeca uposlenika i klijenata Intesa Sanpaolo Banke Banke, te štićenici SOS dječijih sela i Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Ambasador Republike Italije u BiH Marco Di Ruzza ističe da je sport odlično sredstvo za prevazilaženje etničkih podjela i političkih prepreka, pogotovo u zemlji sa dosta ovakvih problema kao što je BiH. Naglasio je da upravo iz tog razloga Ambasada Italije pozdravlja i podržava projekte kao što je Atalantin kamp u Sarajevu.

Atalantin menadžer za aktivnosti mladih Stefano Bonacorso kazao je da ovaj klub ima mnogo uspjeha u radu s mladim nogometašima, te da ta iskustva žele prenijeti u BiH.

– Već 31 godinu radim u Atalanti na traženju, odabiru i radu s talentovanim fudbalerima. Mi ne odgajamo samo fudbalere, već i osobe. Pored sportskog asprekta mi gajimo i ostale vrijednosti koje čine dobrog čovjeka – rekao je Bonacorso.

Dodaje da će iduće sedmice treneri Atalante predstaviti svoj način rada, koji se zasniva na igri i zabavi, a igra i zabava stvaraju začarani krug koji djeci daje dodatnu motivaciju da treniraju i uče.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.