ATA ARMS – “Turqua” je najpopularniji karabin među lovcima u BiH

ATA ARMS JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJI KARABIN MEĐU LOVCIMA U BOSNI I HERCEGOVINI

Turska je do sada bila poznata po proizvodnji lovačkih sačmarica, zatim pumparica sačmarica i poluautomata sačmarica sa nadaleko čuvenim turskim super ekstra full čokom suženja 0,065 inča za kalibar 12.  Turski extra full čok ima već dugo vremena primat u svijetu. Poznati turski proizvođač oružja ATA ARMS proizveo je prvi turski karabin model “Turqua” i on je u kalibru .308 Winchester. Ovaj karabin je prvi puta  bio izložen na sajmu IWA u Ninbergu 2016.godine i  2017.g. na sajmu Shot show u Las Vegasu u Nevadi, SAD.
Kako nas je upoznao Miralem Bahtić, voditelj maloprodaja DANIALS Tešanj, kapacitet magacina je 5 metaka, a uz kompletu dođu dva magacina od po 5 metaka. Cijev je opremljena mehaničkim nišanima, fluorescentim podesivim prednjim nišanom i sa navojem za ostale dodatne uređaje kao što je gasna kočnica i prigušivač tamo gdje je to dozvoljeno, a svaka puška dođe sa ugrađenom pikantini šinom. Turqua je svojim izgledom kombinacija Blassera, Steyra i Browninga. Cijena u maloprodaji za karabin se kreće cca 1200-1500 KM.

Kompanija DANIALS iz Tešnja je postala eskluzivni zastupnik ATA ARMS za Bosni i Hercegovinu. Ove karabine možete naći u maloprodajam DANIALS-s Tešnju i u Sarajevu (Alipašino polje, Ulice Ive Andriće 2).