Asmir Begović: Nisam više dijete, želim igrati Ligu prvaka!

"Ako dođe prava ponuda, bit ću pošten prema klubu i oprostiti se na najbolji mogući način."

547

Golman reprezentacije BiH, Asmir Begović, ulazi u posljednju godinu ugovora sa Stoke Cityjem, ali male su šanse da je i odradi u ovom klubu. Tako bi utakmica koja se igra sljedeći vikend protiv Liverpoola mogla biti njegova oproštajna od Stokea.

Kao najozbiljnije opcije spominju se Manchester United, koji traži novog golmana nakon što je De Gea najavio odlazak, zatim Chelsea, koji traži zamjenu za Petra Čecha, te Arsenal koji želi novu “jedinicu”.

– Ovog ljeta proslavit ću 28 rođendan i došao sam do određene tačke u karijeri. U Stokeu sam se u ovih pet godina razvio – kazao je Asmir Begović za Daily Mail.

– Kada završi sezona, sjest ćemo i vidjeti kako dalje. Imam veliko poštovanje prema treneru. Ali, moje ambicije rastu, želim se takmičiti na najvećoj mogućoj razini jer nisam više dijete – dodao je Begović.

– Želim igrati u Ligi prvaka. Igrao sam dosad u Evropskoj ligi i na Svjetskom prvenstvu – objasnio je bh. golman te dodao: – Ako dođe prava ponuda, bit ću pošten prema klubu i oprostiti se na najbolji mogući način.

Komentari

komentara