ASGroup: Vispak i Klas među pet najboljih domaćih brendova

Prema istraživanju agencije Global Market Solutions

1045

Rezultati israživanja agencije Global Market Solutions, o tome koliko bh. građani poznaju domaće proizvođače te koje proizvode najčešće konzumiraju, pokazalo je, između ostalog, da su dva branda AS GROUP – Vispak i Klas, ocijenjeni kao prepoznatljivi i kvalitetni.

– Veoma smo ponosni na ovu činjenicu i to je još jedan dokaz da se trud koji ulažemo u razvoj naših brandova isplatio. Jaki brandovi su jedini garant razvoja i najbolji su način očuvanja postojećih i kreiranja novih radnih mjesta. Drago nam je da smo opravdali povjerenje bosanskohercegovačkih potrošača – kaže se u saopćenju kompanije AS GROUP.

Ispitanici su trebali navesti i konkretne brendove, od kojih su najčešće kao prepoznatljive i kvalitetne bh. proizvođače navodili Violetu, Vispak, Klas, Milkos i Ovako, ali i mnoge druge, čime su pokazali visok nivo poznavanja brendova – od tekstilne industrije, preko konditorskih proizvoda, do mesne industrije.

Ukupno 50 posto ispitanika, svih dobnih kategorija, u potpunosti poznaju bh. proizvođače i njihove brendove, 49 posto djelimično, dok jedan posto ispitanika ne poznaje bh. proizvođače i njihove brendove.

Komentari

komentara