“Asfaltira se u Porječanima uz pomoć Vlade ZDK i premijera Miralema Galijaševića”

Predsjednik OO SDA Visoko i zastupnik u Federalnom parlamentu Mirza Ganić na svom FB Page postavio je status o izvođenju radova u MZ Porječani.

“Svi oni koji su imali priliku vidjeti tok izvođenja radova na dionici Željeznička stanica u MZ Porječani mogli su svjedočiti kvalitetnim radovima koji su osnova za pripremu asfaltiranja i dug vijek trajnja saobraćajnice. U toku su završne faze pripreme za asfaltiranje koje se ako Bog da očekuje u ponedeljak 06.08.2018. godine.

U postupku implementacije projekta bilo je određenih problema i gle čuda probleme su pravili pojedinici ili pojedinac. Da me ne shvatite pogrešno, projekat se hairli implementira, ali u toku implementacije je bila želja da se osigura i određeni parking prostor za građane koji koriste željeznički saobraćaj i dolaze autima iz udaljenih mjesta, kao i parking prostor za lokalne privrednike i lokalne namjene koji se koristi u slučaju dženaza i drugih vanrednih okolnosti.

Međutim, jedan pojedinac kojeg smo mi izabrali je opstruirao, zaboravljajući činjenicu da je u cjelokupnoj relizaciji projekta njegov doprinos bio samo na ovjeravanju zahtjeva i popratnih akata kojim se traže sredstva, a koja je neko predhodno dogovorio i osigurao.

Da znate Kantonalna Uprava civilne zaštite na čelu sa gosp. Džavidom Alčićem (SDA) uz saglasnost premijera Ze-Do kantona gosp. Miralema Galijaševića (SDA) je odobrila 100.000,00KM sredstava za asfaltiranje saobraćajnice, potom je odobrila 25.000,00KM za izgradnju trotoara.

Obzirom da je za realizaciju i raspisivanje tendera zadužena Općina Visoko ista će provesti tendersku procedru, ali putem dva odvojena tendera. Jedan tender je završen, a drugi je u toku. Cijeneći činjenicu da se radi na asfaltiranju saobraćajnice traženo je od Općine Visoko da simbolično učestvuje u ovom projektu (svi znaju ko je tražio, ko je dogovarao, ko je kucao zahtjev, ko je isti samo ovjerio i naravno ko je odobrio), a to je da se osiguraju sredstva za ivičnjake i ugradnju kako bi se isti ugradili prije asfaltiranja, jer tenderska procedura za izgradnju trotoara još nije završena.

Šteta bi bila da se ivičnjaci ugrađuju naknadno poslije asfaltiranja saobraćajnice, jer tender još uvijek nije završen. Kažu ako ne znaš kako je ispravno slijedi put logike!
Vrijednost ivičnjaka s ugradnjom prema predračunu koji imamo iznosi cca 10.000,00KM.

Općina Visoko na čelu s načelnicom Amrom Babić (Nezavisni kandidat) je odobrila 7.000KM i prebacila sredstva na račun MZ.
Cijeneći navedeno, koristim priliku da se zahvalim svima u mjeri u kojoj su učestvovali u ovom projektu, a svakako zahvala pripada i onima koji su pripremili projekat i građevisnki osnov za izvođenje radova.

Ostale koje nisam pomenuo, a koji su učestvovali na bilo koji način, a uključujući i gore pomenute nek Allah dž.š. nagradi!”

Izvor: Facebook Page, Mirza Ganić