ASDA Visoko: Upovac je za gradonačelnika Pekića i vijećnike ASDA

Skupu u Upovcu ili preciznije na izletištu Pode kojem je prisustvovalo preko stotinu mještana a u organizaciji GO ASDA Visoko na kojem su se prisutnima obratili kandidat za gradonačelnika Dario Pekić i kandidat za Gradsko vijeće Miralem Bučuk upućena je jaka poruka da će Visoko nakon lokalnih izbora sa novim gradonačelnikom Pekićem i novim sastavom Gradskog vijeća sa značajnim brojem mandata ASDA vijećnika biti sigurniji grad jednakih mogućnosti za sve.

Istaknuti su i prioriteti rada buduće nove vlasti a to je suzbijanje korupcije, nepotizma u javnom sektoru, provedbi projekta vodosnabdijevanja kao i posebna borba protiv narkomanije koja je sve rasprostranjenija i postaje unosan biznis.

“U mandatu ministra MUP-a ZDK već sam pokazao da to mogu i da se znam suočiti sa problemom suzbijanja kriminala i borbi protiv droge, to ću nastaviti da radim za bolje Visoko i sa pozicije gradonačelnika i uz pomoć profesionalaca u MUP-u ZDK sa kojima radim i sarađujem evo već dvije godine” – istakao je Pekić.

Kandidat na listi za Gradsko vijeće Miralem Bučuk je govorio o projektu vodosnabdijevanja što mu je i uža specijalnost kao uposleniku JKP Visoko.

”Stalno sam na terenu i svakodnevno radim na provedbi projekta da svi imamo vodu, imamo još puno posla, a ukoliko dobijem vaše glasove i mandat vijećnika bit će mi još lakše i za Visoko puno bolje jer ću tada imati priliku da najdirektnije spojim teoriju i praksu što može samo doprinijeti što bržoj realizaciji projekta” – naglasio je Miralem Bučuk koji je inače i inicirao pomenuti skup.

GO ASDA Visoko