BiHPrivredaASA uspješna bh. poduzetnička priča

ASA uspješna bh. poduzetnička priča

Jedan od vodećih domaćih privatnih poslovnih sistema u Bosni i Hercegovini ASA grupacija ove sedmice obilježava sedamnaest godina uspješnog poslovanja i kontinuiranog razvoja.

Ideja je rođena 12.11.1995. godine u ruševinama Sarajava, a brend ASA je službeno registrovan 5.1.1996. godine. Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine Grupacija je do sada investirala preko 200 miliona KM i broji 20 firmi članica. Zajedno sa Preventom čini vodeći privatni poslovni sistem u državi sa preko 6000 uposlenika koji je vodeći izvoznik i u vrhu po godišnjem prihodu. S ovakvim rezultatima Grupacija se nametnula kao motor razvoja bh. ekonomije i društva.

„Iza ovih rezultata stoji jasna vizija razvoja, veliki trud i poduzetnički duh kojim smo vođeni. Naporan rad se uvijek isplati,“, ističe Damir Ferović, član Uprave ASA grupacije i direktor za finansije“, te dodaje, „ASA je oduvijek bila veoma ambiciozna. Hrabro je ulazila u nove oblasti poslovanja i zahvaljujući tome ostvarivala dobre rezultate. Osnova našeg uspjeha su svakako i naši uposlenici, koji su kroz timski rad potpuno orijentisani na kupca i njegovo zadovoljstvo“.

Osim godišnjice ASA grupacija obilježava i Globalnu sedmicu poduzetništva, koja predstavlja inicijativu koja inspiriše mlade ljude da prihvate inovaciju i kreativnost, te da pretvore svoje ideje u stvarnost.

U tom duhu ASA je zajedno sa Prevent grupacijom u ovom mjesecu već drugu godinu zaredom pokrenula besplatnu „Školu automotiva“, koja polaznicima omogućava da se upoznaju sa zahtjevnom automobilskom industrijom, ali i da dobiju znanja iz finansijskog sektora. Na ovaj način polaznici usvajaju nove vještine i znanja koje će im pomoći prilikom pronalaska zaposlenja ili razvijanja ideje o pokretanju vlastitog biznisa. „Krajnji cilj je pružiti priliku mladima da se iskažu, jer su upravo oni budući lideri i nosioci ekonomskog razvoja“, naglašava g. Ferović.

ASA je odličan primjer mladim budućim poduzetnicima, jer je u stalnoj potrazi za novim idejama i mogućnostima poslovanja, uz jasnu viziju i ogromno iskustvo. Samo osnivanje Grupacije veže se za pokretanje biznisa uvoza i prodaje novih automobila u postratnoj Bosni i Hercegovini. Nakon toga uslijedila je ekspanzija i brzi razvoj praćen uspješnim i zapaženim rezultatima.

„Globalna recesija u značajnoj mjeri utiče na ekonomske prilike u našoj zemlji. Ipak, u BiH je moguće pozitivno poslovati. Vlasti moraju odlučno djelovati kako bi investitorima pružili neophodnu sigurnost i stabilnost,“, kaže g.Ferović, te dodaje “ASA je uspješna bh. poduzetnička priča koja će i u budućnosti nastaviti da se hrabro suočava sa svim izazovima današnjice i bilježi dobre rezultate, te će i dalje ulagati u zajednicu u kojoj djeluje“.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE