NaslovnicaBiHPrivredaASA, Prevent ...

ASA, Prevent i Volkswagen Sarajevo uspješno implementirali „Školu automotiva“

Nakon mjesec dana intenzivne obuke, trideset i jedan polaznik „Škole automotiva“ uspješno je okončao edukativni program koji su organizovali ASA, Prevent i Volkswagen Sarajevo.

„Škola automotiva“ je besplatan program kreiran sa ciljem da okupi ambiciozne studente (apsolvente) koji su željni novih znanja i usavršavanja koja ne mogu pronaći na fakultetu, te da iste obuči sa setom određenih vještina neophodnih u današnjem poslovnom svijetu  i uvrsti ih u bazu potencijalnih zaposlenika pomenutih kompanija.

Polaznici su diplomirani inžinjeri mašinstva, hemije, elektrotehnike, saobraćaja, kao i diplomirani psiholozi i ekonomisti.

Svečana dodjela certifikata za polaznike „Škole automotiva“ će se održati u 12:00 sati, u srijedu, 12.12.2012. godine, ASA Art Gallery, Bulevar Meše Selimovića 16, 71 000 Sarajevo

Preko 200 kandidata prijavilo se za  ovu školu. Najboljih 31 je slušalo predavanja svakog radnog dana u prostorijama ASA grupacije. Polaznici su također u sklopu obuke posjetili Prevent i Volkswagen Sarajevo, gdje su se na licu mjesta upoznali sa procesom proizvodnje komponenti za automobilsku industriju.

Predavači „Škole automotiva“ su menadžeri iz ASA grupacije, Preventa i Volkswagen Sarajevo koji su podijelili svoja iskustva i znanja sa mladima kroz 38 modula.

Značajan broj polaznika prošlogodišnje „Škole automotiva“ dobilo je zaposlenje u Prevent grupaciji.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.